Färdtjänst och sjukresor

Uddevalla Taxi kör färdtjänst och sjukresor på uppdrag av Uddevalla kommun. Med många års erfarenhet och välutbildad personal inom färdtjänst och sjukresor så lovar vi att göra varje resenärs resa så trygg, säker och behaglig som möjligt.

Sjukresa eller färdtjänst?

Färdtjänst är till för dig som inte kan resa med vanliga kollektiva medel på grund av sjukdom eller funktionshinder och är en så kallad samhällsbetald tjänst. För att kunna nyttja färdtjänst behöver du ha ett giltigt färdtjänsttillstånd utfärdat av kommunen. Det här kan du läsa mer om och ansöka om på sidan Uddevalla kommun – Färdtjänst.

Om du behöver göra en resa i samband med sjukvård, tandvård eller behandling och inte kan ta dig dit på egen hand, eller om du av hälsoskäl inte kan åka kollektivt eller med egen bil så kan du ha rätt till sjukresetaxi, då behöver du ett reseintyg. Det kan du få beviljat av din vårdgivare. Mer information kring sjukresor finns på 1177.se

Har du några frågor om oss som taxibolag eller gäller det avtal och upphandlingar så är du varmt välkommen att kontakta oss direkt.

Boka taxi
Snabbanslutning