Jobba hos oss

Så du är intresserad av att jobba som taxiförare hos oss? Vad kul!

Men innan du skickar in din ansökan så är det några saker att tänka på.

Taxiförarlegitimation

För att få köra taxi så behöver du ha en taxiförarlegitimation (TFL) som utfärdas av Transportstyrelsen. Har du det inte redan så kan du skaffa dig denna yrkesbehörighet.

För att ta TFL behöver du vara 21 år och haft svenskt körkort med behörighet B minst 2 år eller ha körkort med behörighet D. Proven på Trafikverket består av tre teoriprov och ett körprov. Teoriproven handlar om kartläsning, lagstiftning och säkerhet och beteende.

Ett TFL är en yrkesbehörighet som du sedan bär med dig resten av livet. Du kan välja mellan att ta ditt TFL på trafikskola med lärarledda lektioner eller att studera själv på distans.

Trafikskolor och taxiskolor finns det flera av och de flesta erbjuder både lärarledda pass och distansutbildningar. Svenska taxiförbundet har en digital utbildning som går att köpa på deras hemsida. På biblioteket finns det taxiböcker som kan hjälpa dig i dina studier inför teoriproven.

Det finns också testfrågor och instruktionsfilmer på internet att köpa eller ladda ner.

Länkar:

Transportstyrelsen

Svenska Taxiförbundet

Utdrag ur belastningsregistret

När vi rekryterar förare till Uddevalla Taxi så gör vi alltid en bedömning utifrån personens belastningsregister. Bedömningen är individuell. Du kan själv beställa ett utdrag från Polismyndighetens e-tjänster.

Länk:
Beställ utdrag ur Polisens belastningsregister

När du har klarat alla prov på Trafikverket och är färdigutbildad som taxichaufför så är du välkommen att skicka in en ansökan till oss på adressen jobb@uddevallataxi.se

Boka taxi
Snabbanslutning